Torstaipyöräilyt

Torstaipyöräily

TORSTAIPYÖRÄILYT 22-VUOTTA

1996-2018

 

TERVETULOA PYÖRÄILEMÄÄN!

Keuruun Latu järjestää touko - syyskuun välisenä aikana ohjattuja pyöräilylenkkejä Keuruun lähiympäristöön. Tule mukaan ja koe Keurusseudun maisemien kauneus, samalla kuntosi nousee ja mielesi virkistyy. Tavoitteenamme on kokea liikunnaniloa, nauttia kesästä ja samalla osoittaa polkupyörän olevan ympäristöystävällinen ja kaikelle kansalle soveltuva verraton kulkuneuvo ja harrastusväline. Pyöräilemme pääosin rauhallisilla sorapintaisilla pikkuteillä. Joskus reitit saattavat sisältää osuuksia poluilla ja metsäautoteillä.

 

Torstaipyöräilyn ohjelma luettavissa täällä!

 

Torstaipyöräilyjen lähtöpaikka ja -aika on VANHAN KIRKON PUISTO torstaisin klo 18.00. Reittien pituudet vaihtelevat 20 – 50 km:iin ja ne soveltuvat ajettavaksi tavallisella polkupyörällä. Perusajatuksenamme on, että osallistujat voivat pyöräillä itselleen sopivaa vauhtia. Kaikilla lenkeillä on mukana vähintään kaksi reitin tuntevaa opasta, joista toinen ajaa ryhmän keulassa opastamassa reittiä ja toinen viimeisenä varmistamassa, ettei kukaan eksy reitiltä.

Torstaipyöräilijä voi lunastaa kauden ajaksi suorituskortin (hinta 5€), johon pyöräilyn vetäjät kirjaavat suorituksesi. Keräämällä korttiin vähintään viisi (5) suoritusmerkintää saat oikeuden osallistua kauden päättäjäistilaisuudessa lokakuussa suoritettavaan arvontaan.

 

Ensimmäiset TORSTAIPYÖRÄILYT ajettiin vuonna 1996 ja ne saivat pian suuren suosion. Parhaimmillaan yhdellä lenkillä on ollut yli 60 pyöräilijää. Voimassa oleva osallistujaennätys on vuodelta 2000 - silloin tapahtumasarjassa kirjattiin 723 suoritusta, mikä tarkoittaa, että keskimäärin jokaisella lenkillä oli 38 pyöräilijää. Kyseisenä vuonna pyöräilimme yhteensä 24 657 km. Kaikkiaan vuosina 1996 - 2015 on kirjattu 8481 pyöräilysuoritusta ja ajokilometrejä on kertynyt huikeat 265694 km. Monet Keuruun pikkutiet ja polut ovat tulleet näiden vuosien aikana tutuiksi, monta hienoa elämystä on yhdessä nähty ja koettu. Vuonna 2015 Torstaipyöräilyihin osallistui keskimäärin n. 17 pyöräilijää/lenkki