Pyöräily

Keuruulaiset Botnia pyöräilyssä kesällä 2012

Pyöräily on vahva osa Keuruun Ladun kesäaikaista toimintaa. Toukokuusta syksyyn kestävät viikottaiset torstaipyöräilyt on toteutettu vuodesta 1996 alkaen ja ovat saaneet hyvän suosion. Kotiseutu ja sen vaihtevat maisemat ovat tulleet torstai-iltaisin tutuiksi suurelle joukolle pyöräilijöitä.

Vuosien saatossa latulaiset ovat osallistuneet myös moniin kansallisiin ja kansainvälisiin pyöräilytapahtumiin. Joskus on menty yksittäin ja joskus oikein isolla porukalla. Tuttuja tapahtumia ovat mm. Pirkan Pyöräily, Royal pyöräily ja ruotsalaisten osallistujamäärältään massiivinen 300km:n mittainen Vätternrundan.

Keuruun Latu on ollut myös alusta saakka mukana pyöräilykuntien verkoston Poljin ry:n järjestämässä Kilometrikisassa ja jopa voittanut Suursarjan vuonna 2009. Menestyimme myös 2010 saavuttamalla samassa sarjassa kakkostilan.

Vuodesta 2007 on toteutettu Tour de Keuruu -sarja, jota pyöräillään kesän aikana ohjelman mukaisina viikonloppuina joko lauantaina tai sunnuntaina. Nämä lenkit ovat pituudeltaan hieman alle ja yli 100km. Näitä lenkkejä voi kiertää myös yksin tai porukalla itselleen paremmin sopivina aikoina.