Pohjois-Norjan rannikkoreitit -luentotilaisuus oli suosittu

24.10.2019

Harri Ahosen kuva Vaeröyn maisemista
Harri Ahosen kuva Vaeröyn maisemista

Harri Ahonen esitteli Pohjois-Norjan rannikkoreittejä 24. lokakuuta Keuruun pääkirjastossa. Hyvänä kertojana tunnettu Harri veti salin täyteen innokkaita kuulijoita. Tilaisuudessa sai vinkkejä myös vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista. Esimerkiksi Tromssan kaupungin lähitunturit ovat varteenotettava retkikohde. Samoin Vesterålenin seutu, Lofoottien saaristot ja saaret sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.

Luennolla syvennyttiin rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri. 

Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Luennolla kuullaan asiatiedon ohessa tarinoita kohtaamisista matkoillani sekä lyhennelmän eräästä esihistoriallisen ajan saagasta.

Harri Ahonen, pitkään Norjassa asunut tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja. Hän on kirjoittanut tähän mennessä neljä kustannusyhtiö Tammen julkaisemaa tietokirjaa: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit (2014), Keski-Skandinavian vaellusreitit (2016) Pohjois-Norjan rannikkoreitit (2017) ja Etelä-Skandinavian vaellusreitit (2019). Kaksi ensimmäistä kirjaa on julkaistu Saksassa ja neljäs kirja tullaan julkaisemaan Saksassa. Ahonen on käynyt jo monena syksynä esittelemässä em. vaellusreittejä keuruulaisille.  

Harrin kirjoja voi lainata pääkirjastosta.