Pohjois-Norjan rannikkoreitit -luentotilaisuus

24.10.2019

Torstaina 24. lokakuuta klo 18 Keuruun pääkirjastossa Harri Ahonen esittelee Pohjois-Norjan rannikkoreittejä. Kuulet vinkkejä myös vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista esimerkiksi Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Tervetuloa!

Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri. 

Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Luennolla kuullaan asiatiedon ohessa tarinoita kohtaamisista matkoillani sekä lyhennelmän eräästä esihistoriallisen ajan saagasta.

Harri Ahonen, pitkään Norjassa asunut tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja. Hän on kirjoittanut tähän mennessä neljä kustannusyhtiö Tammen julkaisemaa tietokirjaa: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit (2014), Keski-Skandinavian vaellusreitit (2016) Pohjois-Norjan rannikkoreitit (2017) ja Etelä-Skandinavian vaellusreitit (2019). Kaksi ensimmäistä kirjaa on julkaistu Saksassa ja neljäs kirja tullaan julkaisemaan Saksassa. Ahonen on käynyt jo monena syksynä esittelemässä em. vaellusreittejä keuruulaisille.